Fritidsaktiviteter

Klimatet inbjuder till fritidsaktiviteter utomhus året runt. Det kristallklara vattnet lockar till bad, dykning eller surfing. Om man har tillgång till båt finns det mycket att upptäcka i den grekiska övärlden.

Det finns utmärka promenadområden i hela Paphosregionen. Vi nämner tre exempel:

1. Man kan promenera utefter havet flera km i båda riktningarna utifrån Paphos hamnområde.

2. 45 min från Paphos uppe i nordvästra Akamas reservatet med utgångspunkt från Aphrodites Bad finns en 6 km promenadväg med utsikt över det kristallklara vattnet.

3. 40 min från Paphos i Paphos Forest finns nu anlagda vandringsleder som resultat av ett EU-projekt.

För den som är intresserad av arkeologiska utgrävningar så finns det mycket att studera i Paphos. Det mest kända är ett stort område med entré alldeles nere vid hamnen. Här finns de världskända mosaikgolven som är framgrävda ur fantastiska gamla palats.

Paphos är ett aktivt vindistrikt. Ca en mil in i landet från Tsada och nordväst ut mot Polis domineras dalgångarna av vinodlingar. Under hela våren är detta ett mycket vackert grönt landskap att sakta bila igenom och stanna och ta små promenader eller gå in på ett antal vingårdar som erbjuder vinprovning. Turistbyrån kan ge tips om särskilda “vinrutter”.

Paphosområdet har fyra golfbanor. Minthis Hills ligger på ca 500 m höjd uppe vid Tsada och är därmed den svalaste banan. Secret Valley ligger som namnet antyder i en dalgång, vilket ger det varmaste vädret på vintern. Aphrodite Hills är en spektakulär bana med havsutsikt från de flesta hålen och raviner upp och ner. Den nyaste banan, Eléa, som öppnade i oktober 2010 är promenadvänlig med kullig layout.